Blog

Arnhems 100 Mooiste

januari 9, 2020

Loop mee over de mooiste trails van Arnhem & sponsor Stichting Bio!

Arnhem is het mooiste binnenste buitenland van Nederland. De overgang van het Veluwemassief naar het rivierengebied is ongekend prachtig met zijn majestueuze eiken-beukenbossen, uitgestrekte heidevelden, historische landgoederen, levendige stadsparken en het glooiende landschap met vergezichten tot in Duitsland. De hardloper die de hoogtemeters niet schuwt komt in Arnhem goed uit de voeten.

Arnhems 100 Mooiste bestaat uit vijf social trailruns die langs de mooiste 100 kilometers aan paadjes van Arnhem en omgeving lopen. De gemiddelde afstand per trailrun is 20 kilometer en er zitten aardig wat hoogtemeters in het parcours. De routes worden begeleid door Edwin Verdurmen  die naast enthousiast hardloper ook kenner van het Arnhemse landschap en de geschiedenis is. De trailruns worden in groepsverband gelopen met een gemiddelde snelheid van 10 km/uur (tempo 6 min/km). Onderweg wordt af en toe gestopt om van het uitzicht te genieten en om informatie te krijgen over bijzondere locaties. Het is geen wedstrijd en er zijn geen verzorgingsposten. Drinken en zo nodig eten worden zelf door de deelnemers meegenomen.

Verzamelen vanaf 9.30 uur bij Sports & Health Rijnkade aan de Rijnkade 14 te Arnhem
– start om 10.00 uur – verwachte terugkomst rond 12.30 uur
– de route zijn ongeveer 20 km lang met circa 150 hoogtemeters.
– inschrijfgeld € 10,-

Er is gelegenheid voor omkleden en douchen en tassen kunnen worden achtergelaten. Er zijn maximaal 25 deelnemers per keer. De helft van het inschrijfgeld gaat naar het goede doel “Stichting Bio” (www.stichtingbio.nl) en deelnemers die de hele serie meelopen krijgen een mooie herinnering.

Datums Arnhems 100 Mooiste (inschrijven door te klikken op de linkjes)

08-02: Koningsheide
19-04: Arnhemse Stadsparken 
07-06: Schaarsbergen
06-09: Market Garden
01-11: Groot Warnsborn