Dry needling

Dry Needling

Dry needling is een moderne behandeltechniek die ontwikkeld is om myofasciale triggerpoints in de spieren te behandelen. Dit zijn lokale "verhardingen" of "spierknopen" die voor lokale pijn en mogelijk uitstralende pijnklachten kunnen zorgen. De werking van dry needling is door diverse wetenschappelijke onderzoeken voor verschillende blessures aangetoond.

Dry Needling Fysiotherapie Rijnkade Arnhem

Hoe wordt dry needling toegepast?

Bij dry needling wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde droge (dry) zeer dunne naald. Er worden dus geen vloeistoffen ingebracht. Onze dry needling gespecialiseerde fysiotherapeut plaatst gericht zeer dunne naaldjes in een spier zodat deze kunnen ontspannen. Hierbij wordt een zogenaamde "twitch response" opgeroepen. Dit zal ervaren worden als het spontaan aantrekken van de spier. Dry needling is geen op zichzelf staande therapie maar een techniek die onderdeel is van een totale fysiotherapeutische behandeling.

Therapeuten

Bram Derks MSc.
MSc. Manuele Therapie , Fysiotherapeut, Extended Scope Specialist, Dry Needling, Aandachtsgebieden: wervelkolom, hoofdpijn, schouder, heup
Meer over Bram
Arjan Hermsen
Fysiotherapeut, Revalidatie en begeleiding bij sportblessures, Aandachtsgebieden: schouder, knie, enkel
Meer over Arjan

Meer weten?

Wilt u meer weten of wilt u direct een afspraak maken? Dat kan! Mail ons of bel ons, wij helpen u graag verder.

Ons specialisme   Contact