Blog

Rijnkade Trailruns

februari 3, 2019

Loop mee over de mooiste trails van Arnhem voor de Roparun op 24 maart & 28 april

Arnhem is het mooiste binnenste buitenland van Nederland. De overgang van het Veluwemassief naar het rivierengebied is ongekend mooi met zijn prachtige eiken-beukenbossen, heide, landgoederen, stadsparken en de vele vergezichten. De hardloper die de hoogtemeters niet schuwt komt in Arnhem goed uit de voeten.

Op 24 maart en 28 april organiseert Fysiotherapie Rijnkade in samenwerking met Arnhem.run twee mooie trailruns die door de mooiste delen van Arnhem lopen. Als je deelneemt dan sponsor je tevens Team “All4one” in hun Roparun. De opbrengsten worden volledig besteed aan goede doelen voor mensen met kanker.

24 maart lopen we de Rijnkade Trailrun Oost. Deze run start om 10.00 uur vanaf de Rijnkade 14 en loopt dan via Bovenlangs naar de parken en landgoederen Mariëndaal, Boschveld, Vijverberg, Groot Warnsborn, Guldenbodem, Zijpendaal en Sonsbeek. De laatste kilometers volgen we de Jansbeek vanaf de bron tot aan de monding in de Rijn. We eindigen weer aan de Rijnkade 14 om uit te blazen, wat te drinken en na te genieten. Deze route is ongeveer 16km lang met ongeveer 200 hoogtemeters. 

Op 28 april lopen we de Rijnkade Trailrun Noord. Ook deze start om 10.00 uur vanaf Rijnkade 14 en loopt door de parken en landgoederen Sonsbeek, Braamberg, Klarenbeek, Waterberg, Schaarsbergen, Groot Warnsborn, Guldenbodem en Zijpendaal. De route is ongeveer 20 km lang met ongeveer 250 hoogtemeters.

Beide routes hebben mooie vergezichten waarvan sommigen reiken tot Nijmegen en de Duitse grens. Ook zien we onderweg veel beekjes en waterpartijen, stukjes heide, prachtige parken en veel bos. We lopen de routes in een snelheid van ongeveer 10 km/uur (6 min/km). Neem zelf voldoende vocht en eventueel wat te eten mee want er is geen verzorging onderweg. 

Start en aankomst vanaf de Rijnkade 14 in Arnhem. Verzamelen vanaf 09:30. Douche en omkleedruimten aanwezig.

Kosten bedragen €10. Alle inschrijfgelden worden gedoneerd aan Roparunteam "All4one".

Inschrijven voor 24 maart: Inschrijven 24 maart

Inschrijven voor 28 april: Inschrijven 28 april